ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Forum Internațional de investiții va avea loc în Găgăuzia

17:32 | 27.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Cel de-al VII-lea Forum Internațional de investiții Invest Gagauzia se va desfășura în UTA Gagauz-Yeri, în perioada 1-2 octombrie, comunică MOLDPRES.

Evenimentul va avea loc pe Stadionul municipal din Comrat, în conformitate cu normele epidemiologice. Programul de două zile al forumului include discutarea modelelor de cooperare economică în perioada post-criză, care vor contribui la dezvoltarea unui mare număr de sectoare ale economiei, la crearea de noi produse și la introducerea inovațiilor.

Unul dintre subiectele cheie ale platformei este industrializarea Găgăuziei, transformarea digitală a economiei regiunii, dezvoltarea IT în autonomie.

Sunt așteptate pentru participare la eveniment delegații din România, Turcia, Federația Rusă, Italia, Japonia, Lituania, Belarus, Qatar.

La forum vor lua cuvântul peste 30 de persoane, printre care bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, fostul premier al Republicii Moldova Chiril Gaburici, ex-ministrul Economiei Anatoli Usatîi, precum și cunoscuți antreprenori moldoveni.

img21007114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!