ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru justiție

09:29 | 28.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Reforma justiției și măsurile anticorupție au constituit subiectul întrevederii care a avut loc în seara zilei de ieri la Bruxelles între prim-ministrul Natalia Gavrilița și Didier Reynders, Comisar european pentru justiție, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

„Reforma sectorului justiției este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu UE, precum și cu Consiliul Europei, inclusiv Comisia de la Veneția, pentru a ne asigura că toate elementele reformei sunt conforme cu standardele europene", a declarat Natalia Gavrilița. 

Premierul a mai spus că Guvernul de la Chișinău mizează în continuare pe sprijinul UE în reforma justiției, aceasta fiind reflectată și în următoarea agendă de asociere Moldova-UE, negocierile asupra cărora sunt aproape de sfârșit.

Prim-ministrul a menționat despre acțiunile care au fost deja întreprinse sau urmează să fie realizate în contextul reformei justiției - strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției și a planului de acțiune în acest domeniu, modificarea legislației privind conflictul de interese, verificarea judecătorilor și procurorilor.

Pe final de discuție, Natalia Gavrilița a reiterat deschiderea deplină, ca beneficiar al asistenței UE, pentru cooperarea cu Parchetul European. Totodată, ea l-a invitat pe Didier Reynders să viziteze  Republica Moldova pentru a lansa dialogul la nivel înalt în domeniul justiției.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!