ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații din Comisia economie, buget și finanțe au vizitat ZEL Bălți

12:19 | 28.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au efectuat o vizită la Compania japonezo-germană ”Sumitomo Electric Bordnetze” (”SEBN”) – rezident al Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți, Subzona Orhei, comunică MOLDPRES.

Deputații au discutat cu Marin Ciobanu, administratorul ZEL Bălți, și cu Igor Corman, directorul companiei. De asemenea, s-au familiarizat cu unele aspecte ale proceselor de producție și condițiilor de muncă ale angajaților întreprinderii.  

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a menționat că scopul vizitei a fost de a înțelege cum poate fi utilă investitorilor și angajaților întreprinderilor din zonele economice libere comisia parlamentară de profil.

În urma discuțiilor, reprezentanții investitorilor au lansat mai multe propuneri legislative care pot contribui la creșterea atractivității investiționale a zonelor economice din țara noastră.  

Numărul angajaților Zonei Economice Libere Bălți a depășit, la finele anului trecut, 9 800 de persoane, volumul total al investițiilor pe parcursul activității a constituit 222,3 milioane de dolari SUA, iar fondul de salarizare este de circa 60 milioane de dolari SUA anual. 

Foto: Parlament

img21007127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!