ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

12:24 | 28.09.2021 Categorie: Comunicate

Istorii de succes: Implementarea măsurilor în domeniul eficienței energetice în cadrul clădirii liceului teoretic din s. Corlăteni, r-nul Râșcani 

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. O investiție majoră cu rezultate peste măsură, așa poate fi calificat rezultatul obținut în cadrul proiectului „Implementarea măsurilor în domeniul eficienței energetice în cadrul clădirii Instituției Publice Liceul Teoretic „Victor Dumbrăveanu”, din satul Corlăteni, raionul Râșcani.

În cadrul proiectului au fost izolați pereții exteriori pe o suprafață de 1 976 m2. Aceste măsuri au generat economii de energie de peste 127 de mii de kWh/an, economii financiare în sumă de 68 de mii de lei anual și reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 27 de tone pe an. Valoarea totală a proiectului a fost de circa un milion 800 de mii de lei.

Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=FF8d-88Z9dY&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!