ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

12:31 | 28.09.2021 Categorie: Comunicate

Conducerea ASD a inspectat lucrările de construcție a podului peste râul Bîc și pasajului peste calea ferată pe drumul național M1

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea ASD a monitorizat lucrările de  construcție a podului peste râul Bîc și pasajului peste calea ferată pe drumul național M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 95-96.

Antreprenorul ,,Badprim" SRL a comunicat despre lucrările executate în prezent, precum lucrări de montare a suprastructurii de rezistență, amenajare a straturilor rutiere pe poduri și efectuarea pe sectorul de drum național M1 a lucrărilor de amenajare a îmbrăcăminților bituminoase noi din preajma drumului de acces spre zona industrială „Pruncul".

Construcția podului peste râul Bîc și a pasajului peste calea ferată este un proiect complex, strategic important pentru infrastructura Republicii Moldova.

Podul peste râul Bîc va avea 4 deschideri și o lungime de 80 metri, iar cel peste calea ferată – 3 deschideri cu o lungime de 60 metri.

Proiectul are o valoare de peste 34 milioane de lei și este finanțat  din sursele fondului rutier.

Antreprenorul asigură că va finaliza integral lucrările de construcție către sfârșitul anului curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!