ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC solicită Parlamentului desemnarea mai rapidă a celorlalți membri ai autorității electorale

13:47 | 28.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a solicitat Parlamentului să suplinească mai rapid numărul membrilor autorității electorale, întrucât la data de 1 octombrie expiră termenul legal de alegere al vicepreședintelui și secretarului instituției, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al autorității electorale centrale, "pe 16 septembrie curent, Parlamentul a confirmat componența nominală a CEC-ului, formată din șase persoane, din cele nouă care sunt prevăzute de lege. Astfel, alți trei membri înaintați de opoziția Parlamentară urmează a fi confirmați de deputați. Pe 17 septembrie, membrii deja confirmați au organizat o ședință, în cadrul căreia Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președinte a instituției. Alegerea președintelui a fost determinată de necesitatea asigurării continuității activității Comisiei, inclusiv în contextul organizării alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021, pe motiv că mandatul componenței precedente a CEC a expirat la 15 septembrie curent".

Autoritatea electorală centrală a specificat că în cadrul ședinței din 17 septembrie au fost amânate subiectele privind alegerea vicepreședintelui și secretarului CEC pentru o perioadă de cel mult 15 zile, prevăzută în Codul electoral. "Amânarea celor două subiecte a fost decisă, pe de o parte, pentru a permite Parlamentului confirmarea celor trei membri, pentru componența deplină, pe de altă parte, amânarea s-a făcut cu scopul ca întreaga componență a CEC să participe la procedura de alegere a vicepreședintelui și secretarului Comisiei, întru asigurarea dreptului de a alege și de a fi ales pentru membrii neconfirmați deocamdată", se spune în comunicatul CEC.

Foto: CEC

img21007133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!