ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc în premieră o conferință de film documentar

13:41 | 28.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. O conferință de film documentar cu genericul "Hai cu Doc!", va avea loc în premieră la Chișinău în perioada 29-30 septembrie. Evenimentul se va desfășura între orele 11:00 – 17:00, în incinta Artcor, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul conferinței, opt speakeri cu o carieră de succes - regizori, producători, distribuitori și promotori ai filmului documentar, vor împărtăși experiența proprie și vor pune în discuție subiecte de actualitate din industria filmului documentar.

Proiectul este un concept Centrului Național al Cinematografiei, realizat în parteneriat cu Asociația Industriilor Creative din Moldova, COR și susținut de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Speakeri: Alexander Nanău, regizor de film, nominalizat la două premii Oscar cu documentarul „Colectiv”, Alexandra Likhacheva și Anna Shalashina, regizoarea și, respectiv, producătoarea filmului ”Kretsul”, câștigătorul premiului Eurimages Co-production Development Award la Transilvania Pitch Stop 2020,  Olga Lucovnicova, regizoarea scurtmetrajului „Nanu Tudor”, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Berlinale 2021, Irena Taskovski, producător de film și distribuitor, CEO și fondatoarea Taskovski Films Network, companie internațională de vânzări și producție, Natalia Arshavskaya, Commissioning Editor la Current Time TV, SUA ,Victoria Belopolsky, Director ArtDocFest, festival rus de filme documentare non-format  Natalia Andronachi, Coordonatoare Moldox Lab, laborator de film documentar în cadrul Moldox Festival.

img21007134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!