ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Notarul fostului lider democrat Vlad Plahotniuc a fost reținut în Belgia

14:11 | 28.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Olga Bondarciuc, notarul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, anunțată în căutare internațională, a fost reținută ieri în Belgia, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, ca urmare a acțiunilor angajaților BNC Interpol și a partenerilor de peste hotare, Olga Bondarciuc, în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, a fost reținută în Belgia. Aceasta a fost pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă.

La 4 iunie 2021, notarul a fost anunțat în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău.

Olga Bondarciuc urmează să fi extrădată autorităților din Republica Moldova.

Foto simbol

img21007137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!