ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Reprezentanți din șase țări vor participa la o conferință internațională despre lectură

14:39 | 28.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Reprezentanți din Germania, Lituania, Polonia, România, Ucraina și Republica Moldova vor participa la cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale „Lectura ca bază pentru cultură, cunoaștere și dezvoltare”, organizată în cadrul Programul Național LecturaCentral, care va avea loc pe 30 septembrie la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este de a orienta și mobiliza eforturile bibliotecilor, instituțiilor educaționale, organizațiilor de creație, comunităților și factorilor de resort privind dezvoltarea lecturii, competențelor de cultura lecturii/informației ca fundament pentru cunoaștere ascendentă. La primele două ediții, conferința a avut participanți din SUA, Lituania, Cehia, România, Ucraina.

Lucrările, care reflectă în mod pregnant experiențe inedite, activități de impact în scopul promovării lecturii și a dezvoltării culturii lecturii, urmează a fi înserate în cel de-al treilea volum al lucrării „Lectura și scările”, culegere de articole care este editată anual. Primul volum a apărut cu sprijinul Ministerului Culturii în cadrul Programului de Editare a Cărții Naționale.

Conferința se va desfășura în regim online.

Programul Național LecturaCentral (PNLC) se desfășoară anual și este susținut de Ministerul Culturii în cadrul Programului Proiecte Culturale. Scopul PNLC este optimizarea interesului față de carte, dezvoltarea culturii lecturii cetățenilor și sporirea interesului față de fenomenul lecturii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!