ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concurs național al tinerilor instrumentiști a început la Sala cu Orgă

15:53 | 28.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a  XIV-a ediție a Concursului National al Tinerilor Instrumentiști  „Antonina Lucinschi” a demarat ieri seara la Sala cu Orgă din Chișinău. Evenimentul se organizează în  memoria inițiatoarei Fundației “Brânduşele speranţei”, Antonina Lucinschi, care a susținut şi promovat copiii talentați. Aceleași scopuri le urmărește şi concursul în cauză, având ca obiectiv primordial descoperirea talentelor de la cea mai fragedă vârstă, informează MOLDPRES.   

Potrivit organizatorilor, concursul se desfășoară anual la sfârșitul lunii septembrie şi se încheie cu înmânarea premiilor şi un concert de gală al laureaților, care anul acesta va avea loc în data de 30 septembrie, ora  18.00, la Sala cu Orgă.

Concursul include patru compartimente: acordeon; instrumente aerofone; instrumente cu coarde și pian. La ediția actuală s-au înscris 40 de copii de la toate liceele și școlile de muzică din Chișinău, dar și din  Ștefan Vodă, Tiraspol, Bălți, Olănești, Sărata Galbenă, Strășeni, Călărași, Hâncești. Limita de vârstă a concurenților este de 12 ani împliniți la toate compartimentele. 

Evenimentul este organizat de Fundația de Studii Strategice și Dezvoltare a Relațiilor Internaționale ”Lucinschi” împreună cu Sala cu Orgă. Ediția actuală este susținută de Forul Organizațiilor de Femei din R. Moldova, Direcția cultură a Primăriei municipiului Chișinău, precum și de persoane fizice, majoritatea dintre care alături de Antonina Lucinschi au contribuit la promovarea tinerelor talente în cadrul Fundației ”Brândușele speranței”.

Gala Laureaților din 30 septembrie va fi transmisă și online.

img21007143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!