ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O campanie de informare a tinerilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a fost lansată la Chișinău

18:40 | 28.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. O campanie de informare și mobilizare a studenților și tinerilor din Republica Moldova privind vaccinarea împotriva COVID-19 a fost lansată astăzi la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Campania care va dura două luni și se va desfășura sub sloganul „Pune umărul, vaccinează-te!” și are scopul de a informa studenții despre necesitatea și importanța imunizării, precum și mobilizarea lor la vaccinare, prin mărirea accesibilității la imunizare. Evenimentul are loc la inițiativa Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, împreună cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină și Consiliul Rectorilor din Republica Moldova, și se va desfășura cu suportul Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății.

„Voi, tinerii, aveți o șansă, nu doar prin aceea că puteți pune umărul în mod direct, dar și prin faptul că vă puteți vaccina și continua studiile în băncile universitare. Totodată, puteți fi un exemplu pentru familiile voastre și oamenii din jur”, a menționat în cadrul evenimentului de lansare ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

În cadrul evenimentului de lansare, rectorii instituțiilor de învățământ superior din țară au semnat un Apel prin care și-au asumat implicarea și responsabilitatea pentru o bună gestionare și implementare a campaniei. Totodată, fiecare rector a primit câte un set de materiale informative care urmează să fie repartizate în campusurile universitare și căminele studențești.

Procesul de vaccinare a tinerilor va fi organizat cu ajutorul Asociațiilor Medicale Teritoriale din Chișinău și Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină. În fiecare universitate procesul de vaccinare va fi coordonat de către un Prorector desemnat.

Campania are scopul de informare a studenților de la ciclurile de Licență, Masterat și Doctorat din toți anii de studii, grupele cu predare în limba română și rusă, precum și grupele de studenți cu frecvență la zi, dar și frecvență redusă. În paralel, campania va pune accent și pe informarea și vaccinarea cadrelor didactice din universități, precum și a lucrătorilor auxiliari din instituții.

Conform datelor MS, în prezent rata de vaccinarea în grupa de vârstă 18-24 ani este de 18,1%.

Foto: MS

img21007150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!