ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați din Parlamentul Republicii Moldova s-au întâlnit cu Președintele APCE

11:22 | 29.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Membrii Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE au avut ieri, la Strasbourg, o întrevedere cu Rik Daems, Președintele APCE, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al legislativului, în cadrul întrevederii a fost apreciat parteneriatul Moldovei cu Consiliul Europei și APCE și interesul cu care sunt urmărite constant evoluțiile din țara noastră, expertiza oferită de către CoE fiind indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne.

De asemenea, a fost menționat faptul că reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt reprezintă prioritatea numărul unu pentru autorități. A fost subliniată existența stabilității politice, atât Parlamentul, cât și Guvernul și Președinția promovând vectorul proeuropean al dezvoltării țării.

Totodată, s-a vorbit despre angajamentul Republicii Moldova în realizarea obligațiilor asumate în contextul aderării la Consiliul Europei, autoritățile având drept obiectiv încheierea procedurii de monitorizare a țării de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și trecerea la alt nivel structurat cu APCE. 

Președintele APCE a relevat ca Republica Moldova se bucură în prezent de o susținere considerabilă din partea membrilor organizației și este încurajată să-și continue parcursul democratic și implementarea reformelor foarte necesare.

Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se desfășoară în perioada 27-30 septembrie, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică.

Foto: Parlament

img21007160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!