ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ungheni sunt fabricate jucării din textile naturale cu suportul Uniunii Europene

12:02 | 29.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. O tânără antreprenoare a inițiat o afacere cu jucării textile la Ungheni. Proiectul este desfășurat cu banii dintr-un grant oferit de Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

În 2021, cu bani europeni, Cristina Lupu a achiziționat mai multe echipamente care să-i dezvolte afacerea: o mașină de cusut în zig-zag, echipament de umplere a jucăriilor, mobilier specializat și alte utilaje necesare pentru confecționarea jucăriilor. Astfel, va fi posibilă semi-automatizarea producției, sporirea calității, dezvoltarea de noi modele de jucării și, nu în ultimul rând, crearea a noi locuri de muncă.

Grantul, în valoare de 18.367 euro, a fost acordat cu asistența financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, implementat de PNUD și UNICEF.

Jucăriile confecționate la Ungheni (elefanți, iepurași, șoricei) sunt din textile naturale, sunt non-alergice, au hăinuțe cu broderii și accesorii detașabile.

Foto: PNUD

img21007161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!