ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

15 polițiști de frontieră sunt cercetați în urma descinderilor CNA la Aeroport

11:32 | 29.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. 15 polițiști de frontieră sunt documentați de ofițerii CNA în aproape 60 de episoade de pretindere de mită de la pasagerii curselor aeriene, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex, pornit pe 23 iunie curent, care cuprinde în total 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale.

Cauza penală a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Ca rezultat al acțiunilor operative, s-a constatat că angajații Sectorului de Poliție de Frontieră ”Aeroportul Internațional Chișinău”, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii ce plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR la COVID-19. Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau hotarul sume cuprinse între 50-100 de euro.

În prezent 15 polițiști de frontieră au statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 10 ani.

img21007162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!