ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăriile Sângera și Ceadâr-Lunga au emis primele obligațiuni municipale și au câștigat 7,5 mln de lei

12:43 | 29.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Primăria orașului Sângera din municipiul Chișinău a tranzacționat primele obligațiuni municipale la Bursa de Valori a Moldovei și a câștigat mijloace financiare în valoare de 4,5 milioane de lei, pe care le va folosi la construcția unui apeduct, transmite MOLDPRES.

Obligațiunile municipale ale Primăriei Sângera emise cu suportul Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” și intermediate de o bancă comercială privată, pot fi tranzacționate începând de ieri în cadrul platformei Sistemului Multilateral de Tranzacționare administrată de Bursa de Valori a Moldovei. Alături de obligațiunile municipale ale orașului Sângera, au fost tranzacționate și obligațiuni emise de către Primăria Ceadâr-Lunga.

Obligațiunile municipale, emise de Autoritățile Publice Locale, au fost înregistrate în Registrul emitenților de valori mobiliare în baza hotărârilor Comisiei Naționale a Pieței Financiare din 25 august curent.

Emisiunile de obligaţiuni municipale au fost subscrise integral în mai puțin de o săptămână de la lansarea ofertelor publice, în total fiind primite 37 cereri de la persoane fizice și juridice. Mijloacele bănești în sumă totală de 7.5 mln lei, colectate de la investitori vor avea ca destinație dezvoltarea infrastructurilor locale și creșterea nivelului de confort al populației celor două localități. Astfel, Primăria Sângera cu mijloacele atrase în sumă de 4.5 mln lei va construi un apeduct în cartierul Sângera-Revaca iar Primăria Ceadâr-Lunga va utiliza mijloacele atrase în sumă de 3 mln lei la implementarea unui proiect de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor.

Lansarea primelor obligațiuni municipale din Republica Moldova este inițiată de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în cadrul proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale”, finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

Foto: bizlaw.md

img21007166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!