ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a fost aprobată în comisia de profil

14:21 | 29.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Comisia protecție socială, sănătate și familie a fost aprobat astăzi raportul proiectului de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat în scopul precizării veniturilor și cheltuielilor bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent. Necesitatea precizării a fost condiționată de mai mulți factori, precum: rezultatele executării indicatorilor bugetului în I semestru al acestui an; dinamica contingentului de beneficiari și a mărimilor medii ale prestațiilor sociale; actualizarea de către Ministerul Economiei a prognozei indicatorilor macroeconomici.

De asemenea, majorarea cheltuielilor și veniturilor bugetului asigurărilor sociale de stat a fost dictată de actualizarea coeficientului de indexare, la 1 octombrie curent, a pensiilor și a altor prestații sociale, dar și de majorarea pensiei minime pentru limita de vârstă până la 2000 lei.

Prin propunerile de modificare a bugetului asigurărilor sociale se precizează ca veniturile totale și cheltuielile vor fi majorate cu 1 089 549,1 mii lei, sau de la 26 400 519,1 mii lei până la 27 490 068,2 mii lei.

Cheltuielile, destinate activităților finanțate din resursele generale ale bugetului asigurărilor sociale de stat, se propun de a fi majorate cu 376 418,4 mii lei, astfel acestea vor constitui 19 474 413,5 mii lei.

Totodată, cheltuielile pentru activitățile finanțate din contul transferurilor de la bugetul de stat se precizează a fi 8015  654,7 mii lei, adică prin majorare cu 713 130,7 mii lei.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 are menirea de a gestiona eficient și în mod transparent sursele de finanțare destinate sistemului public de asigurări sociale.

Foto: Parlament

img21007171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!