ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipe mobile de specialiști în sănătate vor merge în teritoriu pentru a promova vaccinarea împotriva COVID

14:29 | 29.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății” vor merge în această săptămână în localități din raioanele Drochia și Taraclia pentru a discuta cu oamenii despre beneficiile și siguranța vaccinurilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit  Ministerului Sănătății, specialiștii se deplasează în raioanele cu cea mai joasă rată de imunizare și răspund la întrebările oamenilor despre vaccin.

Totodată, sunt desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase, despre beneficiile vaccinării și modul cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri, tehnici de consiliere și de promovare a imunizării.

Campania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării a fost lansată la 4 august curent și este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Ea are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se imuniza împotriva COVID-19.

Foto: MS

img21007172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!