ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În octombrie va demara procedura de recunoaștere a permiselor de conducere moldovenești în Germania

14:39 | 29.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. În luna octombrie autoritățile de la Chișinău vor demara procedura de semnare a Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Germaniei privind conversiunea permiselor de conducere. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful statului Maia Sandu în cadrul unei conferințe comune susținute cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită oficială în țara noastră, comunică MOLDPRES.

Șeful statului a declarat că Germania a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova și a sprijinit mai multe programe, iar oamenii de afaceri germani au venit cu investiții și au creat mii de locuri de muncă.

“Îmi doresc să consolidăm relațiile bilaterale. Țara noastră este pregătită pentru investiții germane. Donațiile de echipament medical făcute de Germania de la începutul pandemiei se ridică la 11 milioane de euro”, a spus Maia Sandu.

Oficialul german a felicitat conducerea de la Chișinău pentru rezultatul ultimelor alegeri parlamentare și s-a arătat convins că lucrurile în Moldova vor merge bine. „Doamnă președintă Maia Sandu, știu că v-ați propus să faceți multe și știu că aveți susținerea politicului, dar trebuie să știți că beneficiați de sprijin puternic din Germania”, a menționat Frank-Walter Steinmeier.

El a adăugat că a fost împuternicit de Guvernul german să aducă un pachet de suport de 10 milioane de euro pentru susținerea reformelor, bani ce trebuie să vină în ajutorul cetățenilor, în special al tinerilor.

Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, efectuează, la invitația șefului statului Maia Sandu, o vizită oficială la Chișinău, în perioada 29-30 septembrie. 

img21007173

img21007173

img21007173

img21007173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!