ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat Forumul de afaceri moldo-german

18:47 | 29.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a participat astăzi la deschiderea Forumului de afaceri moldo-german, care se desfășoară la Chișinău. La eveniment au fost prezenți antreprenori și reprezentanți ai asociațiilor de business din cele două țări, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

În mesajul său de salut, Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe oaspeții din Germania să investească în țara noastră și să stabilească noi contacte cu potențiali parteneri din Moldova. „Pentru a încuraja acest lucru, autoritățile își propun să asigure un climat de afaceri propice, în care relațiile cu businessul să fie bazate pe reguli clare, transparente, cu o justiție funcțională și fără corupție. Statul dorește să fie partenerul oamenilor de afaceri, nu gardianul acestora”, a menționat șefa statului.

Președintele Republicii Moldova a mai spus că avem nevoie de antreprenori onești și vizionari pentru a crește bunăstarea oamenilor din țara noastră. „Avem nevoie de investiții transparente, care să creeze locuri de muncă și să dea un suflu nou satelor și orașelor noastre”, a subliniat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21007180

img21007180

img21007180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!