ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

70 mii de doze de vaccin Sinovac au fost donate Republicii Moldova de către Turcia

19:04 | 29.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat astăzi un lot de 70 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania farmaceutică „Sinovac”. Dozele urmează să fie distribuite, în mod prioritar, în regiunea transnistreană și UTA Gagauz-Yeri, dar și în alte regiuni ale țării, comunică MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de recepționare a vaccinului, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit Guvernului Turciei pentru suportul oferit Moldovei de la începutul pandemiei.

„Lotul oferit astăzi drept asistență umanitară din partea Republicii Turcia va fi distribuit în mod prioritar către regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în raioanele unde au fost epuizate stocurile de vaccin Sinovac și există cerere pentru acest ser. Suntem recunoscători părții turce pentru tot ajutorul oferit în această perioadă de pandemie, inclusiv pentru acele loturi importante de echipamente de protecție pentru personalul medical”, a menționat Ala Nemerenco.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia la Chișinău, Gürol Sökmensüer, a reconfirmat deschiderea autorităților de la Ankara de a oferi în continuare ajutor țării noastre în situații de criză.

În perioada pandemiei, Turcia a oferit sistemului de sănătate din R. Moldova echipamente și produse dezinfectante în valoare de peste 4 milioane lei.

Foto: MS

img21007182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!