ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarii consiliilor locale au fost instruiți pentru desfășurarea alegerilor din 21 noiembrie

10:31 | 30.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a desfășurat activități de instruire în format on-line pentru secretarii Consiliilor Locale din cele 15 localități în care la 21 noiembrie vor avea loc alegeri locale noi, transmite MOLDPRES.

Seminarul de instruire a fost moderat de directorul adjunct al CICDE, Cristina Cucurudza, care le-a vorbit secretarilor locali despre atribuțiile secretarului consiliului local cu privire la procedura de ridicare şi atribuire a mandatelor de consilier local; responsabilitățile administrației publice locale în perioada electorală; responsabilitățile administrației publice locale privind listele electorale (activitatea registratorului).

În cadrul seminarului, secretarii consiliilor locale, care cumulativ gestionează și registrul de stat al alegătorilor, au avut posibilitatea de a acorda întrebări și a rezolva conflictele de adrese și de alt ordin din registru împreună cu specialistului CEC din cadrul direcției tehnologii informaționale și gestionare a listelor electorale.

Pe data de 21 noiembrie 2021 vor avea loc alegerile pentru funcția de primar în 15 localități, inclusiv municipiul Bălți.

După constituirea consiliilor electorale de circumscripție și a birourilor electorale ale secțiilor de votare, CICDE va instrui toți membrii organelor electorale pentru a aplica uniformizat prevederile codului electoral și regulamentele aprobate de Comisia Electorală Centrală.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!