ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci traficanți de droguri au fost reținuți în urma unei operațiuni internaționale

12:31 | 30.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, au desfășurat zece percheziții sincronizate cu colegii din Muntenegru și au reținut cinci persoane într-un dosar de spălare de bani, rezultați din trafic de droguri, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, operațiunea s-a desfășurat cu sprijinul Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii – SELEC.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii din R. Moldova și Muntenegru au ridicat documente financiare și bancare și alte date stocate pe suporturi electronice; telefoane mobile; cartele telefonice din Moldova, Ucraina și Rusia; precum și 120 de carduri bancare emise în Rusia. De asemenea, au fost ridicate două unități de transport și alte bunuri provenite din activitate infracțională, în valoare de peste 24 milioane de lei.

Membrii grupului care au fost reținuți activau din anul 2017. Aceștia foloseau metode de camuflare a activității ilegale cu implicarea comunicării prin canale de internet criptate, precum și obligarea clienților să-și confirme localizarea în apropierea imediată a terminalului de plată de pe care urmau să efectueze achitarea drogurilor, în maxim 15 minute de la primirea datelor pentru achitare.

Persoanele au vârste cuprinse între 20 și 37 de ani, iar liderul grupului, reținut în Muntenegru, are și studii superioare în drept. Dacă vor fi găsiți vinovați cei cinci riscă închisoare pentru un termen de la 5 la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!