ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinița din Gradiște, raionul Cimișlia, a fost renovată cu susținerea României

12:29 | 30.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Grădinița „Alunelul” din satul Gradiște, raionul Cimișlia, a fost reparată și modernizată cu ajutorul Guvernului României. Lucrările au făcut parte din cele peste 1100 de proiecte de renovare a grădinițelor și școlilor din Republica Moldova cu sprijinul financiar al României, transmite MOLDPRES.

Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ana Mardare, a participat ieri, alături de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la ceremonia de inaugurare a grădiniței renovate. Oficialul a mulțumit Guvernului de la Bucureşti pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului, menționând că asemenea proiecte sociale aduc beneficii directe cetățenilor pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.

Instituția de învățământ preșcolar din Gradişte a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.  Valoarea proiectului a constituit aproximativ 800 de mii de lei, proiectul beneficiind și de o contribuție din partea comunității locale. În prezent, grădinița din satul Gradiște are trei grupe și este frecventată de 54 de copii. În localitate sunt 72 de copii de vârstă preșcolară.

Foto: MIDR

img21007200

img21007200

img21007200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!