ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-președintele Franței Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare

13:21 | 30.09.2021 Categorie: Externe

Paris, 30 sep. /MOLDPRES/. Nicolas Sarkozy, ex-președinte al Franței, a fost condamnat la un an de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Șapte luni în urmă, Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influență în prima instanță.

Sarkozy, şef al statului între 2007 şi 2012, a fost condamnat pentru faptul că a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate, creat în scopul eludării limitelor de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză.

În vârstă de 66 de ani, Sarkozy a fost condamnat în primă instanţă, în luna martie, la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare şi unul de arest la domiciliu, pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Totuși, mai degrabă Nicolas Sarkozy nu va ajunge la închisoare în timpul apropiat, dat fiind că este de aşteptat să facă recurs.

Foto: dw.com

img21007205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!