ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Conducătorii autorităților aflate sub control parlamentar vor putea fi sancționați

14:28 | 30.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Conducătorii CNPF, Consiliului Concurenței, Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliului Audiovizualului, ANRE vor fi sancționați, până la revocare din funcție, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de către Parlament în lectură finală, comunică MOLDPRES.

Documentul are drept scop responsabilizarea conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar. Autorii inițiativei legislative sunt un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Proiectul prevede modificarea Legii privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Legii concurenței, Legii privind achiziţiile publice, Codului serviciilor media audiovizuale, Legii cu privire la energetică.

Potrivit autorilor, cadrul legal actual nu prevede pârghii de a efectua un veritabil control asupra activității autorităților publice autonome responsabile în fața Parlamentului sau a conducătorilor acestora.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!