ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Sprijinirea autorităților locale este o prioritate pentru puterea de la Chișinău”

16:13 | 30.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, au discutat astăzi cu câțiva primari de la noi despre viața comunităților locale din țara noastră. Întâlnirea a marcat încheierea vizitei oficiale a președintelui federal la Chișinău, Germania fiind un partener important pentru dezvoltarea infrastructurii locale în Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Primarii ne-au împărtășit provocările cu care se confruntă în activitatea lor, viziunea lor de dezvoltare a comunităților pe care le conduc, dar și cum îi ajută asistența externă să dezvolte serviciile pe care le oferă localnicilor. Am discutat și despre investițiile atrase și proiectele realizate în comunități cu asemenea fonduri”, a menționat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a afirmat că noua conducere a Republicii Moldova își propune să creeze, în continuare, condiții pentru consolidarea autonomiei financiare a primăriilor și să atragă mai multe fonduri externe pentru proiecte de infrastructură pentru satele și orașele din țara noastră. „Sprijinirea autorităților locale este o prioritate pentru puterea de la Chișinău, care dorește să îmbunătățească viața oamenilor din toate regiunile țării”, a subliniat Maia Sandu.

Foto: presedintie.md

img21007221

img21007221

img21007221

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!