ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, fără grade de dizabilitate, vor avea dreptul la alocații lunare de stat

16:45 | 30.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a dat aviz pozitiv inițiativei de acordare a dreptului de alocații lunare de stat în mărime de 750 lei participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, care nu au grade de dizabilitate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Conform datelor Ministerului Apărării, actualmente, la evidență sunt 89 de persoane care fac parte din categoria participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, nefiind încadrați în grad de dizabilitate. 

Implementarea amendamentului înaintat va fi realizată în limita transferurilor de la Bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021. 

În avizul său, Guvernul mai propune reglementarea acestei categorii de beneficiari ca fiind persoane care au participat la lucrările de lichidare a consecințelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl, persoane care au venit în anul 1986 din zona de înstrăinare şi au primit cetățenia Republicii Moldova.

 

img21007230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!