ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

17:27 | 30.09.2021 Categorie: Comunicate

Agenția pentru Eficiență Energetică și Agenția Franceză de Dezvoltare s-au întrunit ședință comună 

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Reprezentanții Agenției pentru Eficiență Energetică au avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), unde au discutat posibilitatea implementării unor proiecte comune în domeniul eficienței energetice și surse de energie regenerabilă.

Agenția Franceză de Dezvoltare a obtinut recent mandat de intervenție în Republica Moldova pentru susținerea proiectelor de dezvoltare, în domeniul mediului, energetic și în asigurarea cu apă potabilă de calitate.

La sedință au participat: Eugen Gîrlea, director adjunct AEE, Colun Valerian, șef al Direcției Finanțare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor și Balan Manole, șes al Direcției Implementare și Monitorizare a Politicilor.

În acest context, reprezentanții AFD au mulțumit pentru interesul manifestat și și-au exprimat disponibilitatea de a identifica noi oportunități de consolidare a relațiilor bilaterale de cooperare.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!