ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Națională va avea loc Nocturna Bibliotecilor, ediția a XI-a

07:36 | 01.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) își deschide astăzi ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex inedit în cadrul ediției a XI-a a Nocturnei Bibliotecilor. Vizitatorii sunt așteptați cu începere la ora 16.00, în spațiile instituției și pe pagina oficială de facebook, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului BNRM, Elena Pintilei, ediția din acest an a evenimentului Nocturna Bibliotecilor poartă genericul „Bibliotecari activi prin echitate și coeziune socială”.

Astfel, pentru cei care doresc să petreacă timpul într-o atmosferă agreabilă, Biblioteca Națională propune un program mixt în legătură cu situația pandemică din țară, atât evenimente organizate online cât și offline: lansare de carte, sesiuni de informare, activități interactive, vizite în spațiile bibliotecii și în locurile cu acces închis pentru utilizatori, expoziții inedite de publicații, reviste, cărți poștale. Pornind de la genericul evenimentului, vor fi evidențiate conceptele: biblioteca hibrid, biblioteca – centru de învățare pe tot parcursul vieții, biblioteca – centru comunitar, biblioteca – centru de informare, biblioteca în ajutorul implementării Agendei ONU 2030 etc. Pentru toți utilizatorii noi înscriși la bibliotecă, sunt pregătite surprize.

Nocturna Bibliotecilor 2021 este o sărbătoare a cărții și a bibliotecii, care are drept scop promovarea bibliotecilor și a activităților creative gândite de bibliotecari pentru toate categoriile de utilizatori. Ea este organizată în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, susținută de Ministerul Culturii. Activitățile din cadrul Campaniei sunt desfășurate simultan în România și R. Moldova. 

img21007236

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!