ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Negocierile pentru livrarea gazelor naturale către R. Moldova vor continua și în luna octombrie

10:36 | 01.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Contractul de livrare a gazelor naturale dintre Gazprom și MoldovaGaz a fost prelungit în mod automat pentru încă o lună, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat pe rețelele de socializare că „discuțiile referitor la contractul de livrare a gazelor pentru Republica Moldova continuă” și că a primit confirmarea prelungirii contractului pentru încă o lună. „Pentru a nu periclita livrările de gaze pe termen scurt, câteva minute în urmă, am confirmat prelungirea contractului de livrarea de gaze între MoldovaGaz și Gazprom pentru 1 lună. Prelungirea contractului are loc în aceleași condiții la care Moldova a primit gaze în luna septembrie”, a notat Spînu.

Declarația lui Spînu a fost confirmată și de către reprezentanții MoldovaGaz, care au emis un comunicat de presă în care afirmă că ”negocierile cu privire la condițiile de valabilitate mai lungi, precum și cele de preț ale contractului vor continua și în luna octombrie”. „Contractul în vigoare cu SA „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova a fost prelungit cu o lună, până la sfârșitul lui octombrie a acestui an. Acest fapt va asigura aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară în această perioadă. În același timp, vor continua negocierile”, se menționează în comunicat.

Joi, 30 septembrie, la miezul nopții, a expirat prelungirea anterioară a contractului de livrare a gazelor naturale dintre MoldovaGaz şi concernul rus Gazprom.

Foto: agora.md

img21007238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!