ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind managementul spațiului aerian a fost publicat în Monitorul Oficial

11:15 | 01.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Regulamentul privind managementul spațiului aerian și aplicarea conceptului de utilizare flexibilă a spațiului aerian, aprobat de Guvern, a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 1 octombrie, transmite MOLDPRES.

Prin aprobarea documentului vor fi reglementate atribuţiile Autorității Aeronautice Civile - responsabilă  de realizarea politicilor în domeniul aviației civile, Ministerului Apărării și furnizorilor de servicii de trafic aerian, în prezent fiind ÎS MOLDATSA.

Regulamentul va contribui la eficientizarea cooperării între entitățile civile și militare responsabile de managementul traficului aerian care operează în spațiul aerian național, prin crearea unor noi comisii interinstituționale.

Astfel, "vor fi create trei unități interinstituționale, pornind de la organizarea procesului de gestionare a spațiului aerian național în trei niveluri. De nivelul strategic va fi responsabilă Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian; nivelul pre-tactic - Celula de Management al Spațiului Aerian; și de nivelul tactic  - Grupul Operativ pentru Managementul Spațiului Aerian”, indică documentul. 

Instituțiile responsabile vor stabili acorduri de colaborare și proceduri specifice în vederea creșterii siguranței și capacității spațiului aerian, precum și în scopul îmbunătățirii eficienței și flexibilității operațiunilor aeronavelor.

Sursă: monitorul.gov.md

img21007243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!