ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O echipă a ministerului de resort a inspectat proiecte de dezvoltare din nordul ţării

12:33 | 01.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Secretarul de stat, Ana Mardare, și funcționari din Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) au efectuat ieri o vizită de lucru în nordul țării, în municipiul Bălți și în raionul Glodeni, unde au monitorizat două proiecte de dezvoltare. De asemenea, specialiştii MIDR au vizitat Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, transmite MOLDPRES.

La Bălți, secretarul de stat a monitorizat procesul de executare a lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, creat în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova.

În urma implementării integrale a proiectului, cele două blocuri care urmează să fie finalizate vor găzdui Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic. Clădirile sunt conectate, în cadrul aceluiași proiect, la electricitate, rețele de apă și canalizare, rețeaua Internet și alte rețele de telecomunicații. De asemenea, va fi creată o structură de management a Centrului, instituită în baza unui Regulament de funcționare.

În raionul Glodeni, oficialul a efectuat o vizită de monitorizare la șantierul stației de tratare a apei (50 m3/h), montată pe teritoriul comunei Balatina în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina”, finanțat din sursele FNDR.

La fața locului, reprezentanții MIDR și ADR Nord au discutat cu autoritățile locale, alte părți implicate, despre lucrările de finalizare a proiectului, precum și despre condițiile tehnice care să permită testarea noului sistem de alimentare cu apă și darea acestuia în folosință. Ulterior, secretarul de stat și echipa de monitorizare s-au deplasat la șantierul stației de captare a apei din râul Prut din preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, unde s-au documentat despre situația curentă privind executarea lucrărilor din ultima perioadă.

Costul total al proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina” constituie 38,96 milioane lei. Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lunii noiembrie 2020, iar în prezent sunt pe ultima sută de metri.

Foto: ADR Nord

img21007248

img21007248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!