ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Criuleni s-a desfășurat agrofestivalul „Ziua Câmpului”

09:36 | 04.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. La Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, din satul Pașcani, raionul Criuleni, în perioada 1-2 octombrie, s-a desfășurat Festivalul "Ziua câmpului", transmite MOLDPRES.

Festivalul reunește reprezentanții agențiilor de profil agroindustrial, distribuitori și producători agricoli din Federația Rusă și Republica Moldova, în scopul desfășurării unor seminare tematice și promovării tehnicii agricole fabricate de producătorii ruși, cu organizarea unor demonstrații a echipamentelor.

La eveniment a participat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. Oficialul le-a dorit participanților la festival succes în identificarea de noi parteneriate.

„La cea de-a doua ediție a Festivalului moldo-rus „Ziua Câmpului”, ne dorim să creăm o platformă propice pentru a facilita accesul fermierilor moldoveni la tehnică şi echipament agricol modern. Acest eveniment este oportun pentru a fi prezentate ultimele tendințe în sectorul agricol, pentru a fi testate echipamentele în condiții de câmp și pentru a consolida parteneriatele de afaceri între Republica Moldova și Federația Rusă”, a subliniat Gherciu.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul rus al Industriei și Comerțului, cu sprijinul Reprezentanței Comerțului în Republica Moldova și Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău.

Foto: MAIA

img21007306

img21007306

img21007306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!