ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul general susţine că s-au întreprins mai multe acțiuni pentru a-l discredita

12:18 | 04.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia a adus acuzaţii actualei guvernări, care ar fi întreprins mai multe acţiuni pentru a-l discredita. Oficialul a făcut trimitere la corespondenţa de pe telefonul fostului şef al Procuraturii Antcorupţie, Viorel Morari, descifrată cu susţinerea Europol, transmite MOLDPRES.

Şeful Procuraturii Generale a informat că telefonul lui Viorel Morari a fost ridicat la începutul anului 2020, iar timp de peste un an a fost descifrat de Europol. Stoianoglo a spus că, potrivit mai multor mesaje, în perioada noiembrie-decembrie 2019, au fost întreprinse mai multe acţiuni pentru a-l discredita.

Totodată, procurorul general a menţionat că „în operaţiunea de atac concertat” împotriva sa ar fi implicate mai multe organizaţii neguvernamentale şi de presă, sprijinite de „finanţatori străini”, precum şi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova. Alexandr Stoianoglo a dat mai multe nume şi a citit din mesajele de pe telefonul lui Morari.

Stoianoglo a precizat că „s-au pus mulți bani în joc pentru a pune în practică aceste atacuri”, iar  materialele respective au fost transmise procuraturilor specializate pentru „aprecierea acțiunilor”.

În altă ordine de idei, procurorul general a spus că Vladimir Plahotniuc, Ilan Şor şi Gheorghe Cavcaliuc vor ajunge pe mâna justiţiei şi for fi judecaţi. Referindu-se la Veaceslav Platon, Stoainoglo a spus că nu înţelege de ce acesta a fugit, pentru că nu avea temei, iar la momentul când a plecat la Londra nu era emis nici un act care i-ar fi interzis acest lucru.

img21007319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!