ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experţi din Cehia vor evalua proiectele de agricultură ecologică din Moldova

16:41 | 04.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Un grup de experți ai Agenției Cehe de Dezvoltare se află, în perioada 4-8 octombrie, într-o misiune în țara noastră, cu scopul de a evalua proiectele din domeniul agriculturii ecologice și dezvoltării rurale implementate cu suportul Guvernului de la Praga, transmite MOLDPRES.

Misiunea experţilor cehi a început la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a fost organizată o ședință de inițiere cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectelor în perioada 2015-2021.

În cadrul ședinței, echipa de evaluare a menționat că, pe parcursul săptămânii curente, planifică să desfășoare exerciții analitice și sociologice în comun cu organizațiile neguvernamentale și asociațiile de profil, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Laboratorul central fitosanitar, Î.S. „Centrul de Stat pentru Atestarea și Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar și a Fertilizanților”, Comisia de stat pentru testarea soiurilor de plante privind durabilitatea proiectelor implementate.

Secretarul de  stat la MAIA, Vasile Șarban a evidențiat importanța sistemelor de agricultură ecologică în prevenirea și combaterea schimbărilor climatice, sărăciei și insecurității alimentare.

„Pentru Republica Moldova, producția agroalimentară ecologică și comercializarea acesteia este o nouă oportunitate de a accede pe piețele străine, dat fiind faptul că cererea de produse agricole ecologice este în creștere continuă. Totodată, agricultura ecologică poate fi o soluție ce ar ajuta producătorii să își valorifice terenurile agricole și să le protejeze prin aplicarea tehnicilor agricole specifice agriculturii ecologice”, a estimat Şarban.

Oficialul a reiterat că susținerea și promovarea agriculturii ecologice este un subiect prioritar pe agenda Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. 

Foto: agrobiznes.md

img21007335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!