ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din Ungheni au promovat egalitatea de gen la o tabără de fotografie

10:41 | 05.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. „Egalitatea în obiectiv” a fost genericul unei tabere de fotografie, desfăşurată în luna septembrie, la Ungheni. Tinerii din localitate au fost instruiți și încurajați să devină promotori ai egalității de gen și ai drepturilor omului în societate, prin intermediul artei fotografice, transmite MOLDPRES. 

Experți locali și internaționali au oferit suport și ghidare participanților, care la final urmează să participe la o expoziție comună, la nivel național, precum și să organizeze propria expoziție fotografică în localitatea lor de baștină. 

„Trăim într-o societate unde sunt multe stereotipuri, iar acestea împiedică femeile să se afirme. Poate, din cauză că, în trecut, aceste stereotipuri erau și mai evidențiate, nu foarte multe femei s-au putut remarca în istorie, precum bărbații, de exemplu. Acum, întrucât aceste stereotipuri s-au mai diminuat, multe femei s-au remarcat în domeniul economic, medical, juridic și cred că în viitor aceste preconcepții ar putea să dispară.  Pentru a combate discriminarea, cred că ar trebui să se facă interviuri cu mai multe femei care s-au remarcat prin munca lor, să se facă training-uri informative în școli, precum și tabere în care să se vorbească despre egalitate”, a menţionat Ionela-Mirela Iutiș, elevă din oraşul Ungheni. 

Tabăra fotografică a fost organizată de Asociația Media-Guard, în parteneriat cu Ziarul de Gardă, fiind realizată în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”. Acest proiect a fost finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), în parteneriat cu Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).  

Foto: Media-Guard

img21007352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!