ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În perioada 11-21 octombrie, la Chișinău se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru ”Festis”

20:00 | 05.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. În perioada 11-21 octombrie 2021, la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru ”Festis”, ediția a V-a, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Alexandru Grecu, a menționat că sunt invitate să participe peste 30 de teatre din Republica Moldova, România, Georgia și Bulgaria ș.a. Tema festivalului din acest an este „Rezistăm prin teatru”.

Pe scena și în holul Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” vor avea loc tradiționalele prezentări de spectacole, workshop-uri, lansări de carte, conferințe de presă, seminare etc. Evenimentul este susținut de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” și se va desfășura sub patronajul Primarului general al Chișinăului. 

FESTIS constituie un eveniment cultural, un pod de teatru și de simțire artistică. Accentul principal va fi pus pe cunoașterea reciprocă a creatorilor de teatru. Se vor întruni numeroși cronicari și critici de teatru, regizori, dramaturgi, scenografi din Republica Moldova, România, Franța, Ucraina, Rusia, Bulgaria, care vor ține prelegeri pe diverse teme.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!