ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a renovat terenul de fotbal al Liceului Teoretic „Gaudeamus”

17:40 | 05.10.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău, în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal a renovat și inaugurat astăzi terenul de fotbal artificial la Liceul Teoretic „Gaudeamus” (sectorul Ciocana), transmite MOLDPRES.

Acest teren face parte din cele din cele șase incluse în Proiectul pilot „Fotbal în şcoli” de dezvoltare a sportului prin crearea claselor specializate în instituțiile de învățământ, ciclul gimnazial. Contribuția primăriei pentru amenajarea terenului de fotbal este de circa un milion de lei, iar învelișul pentru gazonul artificial a fost oferit de FMF.

Primarul Ion Ceban a declarat, la evenimentul de inaugurare, că prin acest proiect mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul orelor de la școală, vor putea să-și realizeze visul.

Edilul a specificat că, în perioada următoare , municipalitatea va desfășura lucrări de construcție a pistelor de alergare în jurul terenului de fotbal de la LT ”Gaudeamus”, astfel ca obiectivul să devină multifuncțional pentru mai multe activități sportive.

Potrivit Primăriei Chișinău, în următorii 2 ani, se prevede amenajarea, în colaborare cu FMF, a încă 40 de terenuri de fotbal cu gazon artificial în instituțiile de învățământ secundar, ciclul doi din municipiu.

Foto: Primăria Chișinău

img21007374

img21007374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!