ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un post al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii va fi reamenajat

13:06 | 06.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. La 5 octombrie 2021, în conformitate cu decizia Comisiei Unificate de Control, la postul nr.9/drept trilateral al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, dislocat la podul peste râul Nistru în preajma localității Vadu lui Vodă, au demarat lucrările de reamenajare a acestuia, a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

La finalul lucrărilor, de pe carosabil urmează să fie eliminate toate obstacole artificiale şi deblocat segmentul de drum Coşnita-Bălăbăneşti-Dubăsarii Vechi, care nu este funcțional timp de 29 ani, şi intersecția drumului Chişinău - Vadul lui Vodă.

Reamenajarea se va desfăşura etapizat, până la sfârșitul acestui an, şi va include reamplasarea infrastructurii postului, în special a blocurilor de beton, mașinii blindate (TAB), modulului pentru efectiv (locurile de serviciu şi obiectele auxiliare), în conformitate cu planul elaborat de Comandamentul Militar Întrunit al Forţelor Mixte de Pacificare aprobat de Comisia Unificată de Control.

Ulterior, lucrările se vor axa pe instalarea sistemului de alimentare cu energie electrică, dotarea cu utilaj și mobilier nou, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de serviciu a pacificatorilor.

Lucrări similare sunt preconizate şi la postul nr.9/stâng, care va fi evacuat de pe carosabil şi nu va mai împiedica circulația.

Foto: Biroul de reintegrare

img21007410

img21007410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!