ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu ministrul de Externe al Suediei, Ann Linde

15:29 | 06.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Chișinău, cu ministra Afacerilor Externe a Suediei, președintele în Exercițiu al OSCE, Ann Linde, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am discutat despre evoluțiile din dosarul transnistrean, inclusiv situația pandemică din regiune și problemele ce țin de respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului. Am vorbit și despre pregătirile pentru relansarea, în această toamnă, a procesului de negocieri în format 5+2. Am confirmat determinarea noastră de a găsi soluții pașnice pentru apropierea celor două maluri, prin politici coerente de reintegrare, ce urmăresc consolidarea statului Republica Moldova”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu a discutat cu ministra Ann Linde și despre relațiile bilaterale între Moldova și Suedia, despre agenda noastră de reforme, axată pe combaterea corupției și reformarea justiției, consolidarea instituțiilor de stat și digitalizarea serviciilor publice, relansarea economică și dezvoltarea locală.

„Sunt priorități pentru care avem nevoie de sprijin larg. Suedia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre - am discutat, în acest context, despre perspectivele cooperării pentru următorii ani. Am mulțumit totodată Suediei pentru sprijinirea parcursului nostru european, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic”, a subliniat președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!