ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a participat la sărbătorirea centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”

12:07 | 07.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în seara zilei de ieri la evenimentul dedicat jubileului de 100 de ani de la fondarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„Am urcat cu emoție, ieri, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău pentru a sărbători împreună cu actorii, regizorii, lucrătorii din spatele cortinei 100 de ani ai acestei instituții de cultură. Teatrul Național este un adevărat simbol al țării noastre și sunt onorată că evenimentele dedicate acestui jubileu se desfășoară sub egida Președinției Republicii Moldova. M-am bucurat că, la 27 martie, și Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat acestei inițiative, prilej cu care, încă o dată, am mulțumit României pentru sprijinul acordat proiectelor culturale din Moldova”, a spus Președinta Maia Sandu.

În mesajul său, șefa statului a menționat că scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie și au schimbat istoria. Dovadă este și retrospectiva unui secol de teatru, pe care ne-au oferit-o actorii de la „Mihai Eminescu”.

„Mi-am exprimat respectul pentru înaintașii artei teatrale din Moldova, dar și pentru efortul și talentul echipei de astăzi a Teatrului Național. Le-am mulțumit pentru dedicație și, în semn de apreciere, am conferit câteva titluri onorifice unor nume notorii ale acestui teatru. Sunt nume care, cu siguranță, vor rămâne gravate în istoria scenei naționale. La mulți ani de succes, Teatrul Național „Mihai Eminescu”!”, a încheiat Maia Sandu.

 Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!