ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului

12:35 | 07.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat, astăzi, în lectură finală, două proiecte de lege care au drept scop susținerea socială a cetățenilor, comunică MOLDPRES.

Primul document prevede modificarea Codului de executare al Republicii Moldova. Ca urmare, debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului, dacă aceștia nu dispun de o altă locuință corespunzătoare unde s-ar putea muta, în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică. Totodată, este extinsă lista bunurilor și veniturilor debitorilor, care nu pot fi urmărite.

Ce de al doilea proiect vizează modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, 56 de funcționari transferați în alte funcții, ca urmare a reorganizării unor ministere, vor beneficia de achitarea diferenței de salariu, în cazul în care acesta va fi mai mic decât leafa medie lunară calculată până la transferare.

Documentele vor intra în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial”.

img21007452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!