ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fructele moldovenești sunt prezentate la o expoziție din Spania

14:12 | 07.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Mere, struguri de masă și prune din Republica Moldova sunt prezentate, în perioada 5-7 octombrie, la expoziția Fruit Attraction, care are loc în capitala Spaniei, Madrid, transmite MOLDPRES.

La expoziţie participă 11 producători de pe ambele maluri ale Nistrului, care  își promovează produsele la acest eveniment datorită sprijinului oferit de Suedia și Marea Britanie în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului”(AdTrade), Centrul pentru promovarea importurilor din țările în curs de dezvoltare (Olanda), Agenția de Investiții și Corporația Financiară Internațională.

„Activitățile de promovare organizate în comun cu membrii Moldova Fruct apropie producătorii de pe cele două maluri ale Nistrului. Este prima participare a noastră la o expoziție specializată internațională. Din observațiile noastre, pentru culturile sâmburoase, piața europeană este una de perspectivă spre care trebuie să ne orientăm”, consideră Andrei Chizil, producător de fructe de pe malul stâng al Nistrului.

Prezența la Fruit Attraction este unul din obiectivele Asociației Moldova Fruct pe termen mediu, care prevede plasarea Moldovei pe harta mondială în calitate de furnizor de încredere de fructe inofensive și foarte gustoase.

„Avem deja succes în exportul fructelor noastre în regiune și privim acest eveniment ca pe o platformă bună pentru a ne întâlni și a promova oferta noilor comercianți de fructe, în special din Europa de Vest și, de ce nu, din Africa de Nord”, a conchis Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct.

Foto: Moldova Fruct

img21007458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!