ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prin vaccinare, Marea Britanie a prevenit 24 mln de infectări

15:56 | 07.10.2021 Categorie: Externe

Londra, 7 oct. /MOLDPRES/. Vaccinarea a prevenit aproape 128.000 de decese, 265.000 de spitalizări și peste 24 de milioane de infectări în Marea Britanie. Un raport de supraveghere a vaccinării împotriva COVID-19, publicat de autoritățile din Regatul Unit, arată că opt din zece persoane sunt imunizate anti-COVID, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Aceste cifre demonstrează eficiența sistemului sanitar britanic. Însă cel mai mult a contat modul în care autoritățile au comunicat și cel în care specialiștii au contracarat dezinformările.

Marea Britanie este în topul cu cele mai vaccinate țări din lume - peste 82 la sută din populație a fost vaccinată cu două doze de ser. În această țară sistemul de sănătate  este foarte bine pus la punct, populația a avut respect pentru cei din sistem, de la prioritate în magazine, la aplauze pe străzi.

Guvernul și populația au înțeles că vaccinarea este singură opțiune de a ieși din pandemie. Așa s-a ajuns ca 8 din 10 britanici să fie imunizați.

Pentru comparație, rata de decese este de aproape 10 ori mai mare în România sau Bulgaria, cu un nivel al  vaccinării foarte scăzut, față de Marea Britanie, raportat la numărul de cazuri.

Spitalizările sunt reduse în Marea Britanie și totul e legat de efectul vaccinării în masă. Aceasta a adus la reducerea numărului de decese și de internări, iar spitalele și secțiile ATI nu sunt pline.

Deciziile luate și comunicatele adresate populației s-au făcut pe baza analizei științifice și au fost pregătite de un grup de specialiști notorii.

Guvernul și presa au avut reacții foarte rapide asupra campaniilor de dezinformare, iar argumentele au fost mereu pe baza datelor științifice.

Zilnic s-au făcut conferințe de presă, la care participau un specialist în boli infecțioase, un epidemiolog și un farmacolog. Populația nu a fost informată din rețelele sociale, ci zilnic de specialiști.

Comunicarea pe bază profesionistă și implicarea activă și permanentă au dat rezultate pe măsură.

img21007460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!