ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost lansat un portal turistic de ţară

09:30 | 08.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova a lansat portalul turistic de țară, Moldova.travel, un parteneriat public-privat pentru industria turismului. Site-ul va fi o platformă de promovare a turismului din ţara noastră, accesibilă în limbile română, engleză și rusă, cuprinde destinații și experiențe turistice, prezentate prin conținut modern, digital și actual, transmite MOLDPRES.

Noua resursă digitală a fost realizată prin efortul comun al Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernul Suediei și Guvernul Marii Britanii și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern (ANTRIM), în colaborare cu Ministerul Culturii și Agenția de Investiții a Republicii Moldova.

Platforma digitală de promovare a țării include 16 tururi virtuale interactive a mai multor destinații populare, 25 trasee turistice descrise atractiv, cu hărți și repere de călătorie, inclusiv rute oeno-turistice, itinerarii de observare a păsărilor, de ciclism și drumeții, peste 500 obiective turistice listate, precum și contacte utile pentru planificarea călătoriilor în Republica Moldova, toate accesibile consolidat pe un portal digital.

"Patrimoniul cultural-turistic devine accesibil turiștilor prin această resursă online și îi poate convinge să devină oaspeții noștri. Portalul turistic www.moldova.travel este unic în țara noastră, prin anvergura conținutului informativ, educativ, vizualizat în mod creativ și va deveni un motor esențial de propulsare a imaginii Republicii Moldova ca destinație turistică pe plan extern, dar și printre conaționalii noștri. Toată aprecierea pentru efortul colosal al sectorului privat care a dezvoltat acest portal turistic, pe care îl vom valoriza la maxim în promovarea și dezvoltarea turismului în Republica Moldova”, a estimat Sergiu Prodan, ministru al Culturii.

Moldova.Travel va contribui la amplificarea comerțului electronic în industria turismului a Republicii Moldova prin sporirea traficului spre site-urile web individuale ale pensiunilor rurale, cramelor, destinațiilor turistice, tur-operatorilor, 12 dintre care au fost dezvoltate cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Guvernul Marii Britanii, iar opt pagini web oferă servicii de rezervare online, în timp real, cu sistem de plăți electronice.

“De peste un deceniu USAID susține dezvoltarea industriei turismului în Moldova. Afacerile din domeniul turismului oferă oportunități valoroase de angajare în câmpul muncii pentru moldoveni. Astfel, se acordă o alternativă pentru emigrare și se stimulează creșterea economică regională. În pofida dificultăților și limitărilor impuse de pandemie, acum oamenii sunt dispuși să călătorească. Turiștii doresc să fie la un “click” distanță de următoarea lor destinație și versiunea modernizată a site-ului Moldova.travel este o sursă excelentă despre oferta turistică a Moldovei. Chiar dacă pandemia a afectat industria turismului, prognosticul nostru este unul optimist. Sperăm că moldova.travel va deveni o sursă de inspirație pentru turiștii din întreaga regiune și din diaspora moldovenească, care își planifică o vizită acasă”, a relevat  Scott Hocklander, şeful misiunii USAID în Moldova.

Prezența digitală a ofertelor turistice și digitalizarea industriei turismului a devenit un imperativ de dezvoltare, mai ales în perioada post-pandemică. Or, aproximativ 65% din deciziile de a călători spre o destinație de turism se fac în mediul online (studiul Euromonitor), pornind de la conținutul accesibil, iar 54% din cumpărăturile online din Europa revin sectorului de ospitalitate și turism (studiul OECD).

„Industria de turism a Moldovei trebuie să se adapteze și să răspundă noilor tendințe de digitalizare ale pieței. Am lucrat peste 3 ani la această platformă turistică online, alături de o echipă de profesioniști, pentru a dezvolta un site modern, atractiv, integrat cu dispozitivele mobile și apt de indexare maximă pe motoarele de căutare. Provocarea de viitor este de a menține site-ul viu și actualizat la evoluțiile ofertei turistice naționale”, a conchis Natalia Țurcanu, directoare executivă ANTRIM.

Foto simbol

img21007474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!