ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului solicită mai multă claritate în procesele care au loc în cadrul Procuraturii Generale

11:13 | 08.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Declarația aparține șefului statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor.

„Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”, a opinat Maia Sandu.

Procuratura Generală a rămas fără conducere după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut, iar adjuncții acestuia au fost suspendați pe o perioadă din funcții. În prezent, interimatul funcției de Procuror General este deținut de Dumitru Robu.

Foto: facebook.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!