ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile autohtone vor avea acces la export cu ajutorul Agenţiei de Investiţii

11:40 | 08.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Cincisprezece companii din domeniile agroalimentar, fashion și creative vor avea posibilitatea să-și accelereze accesul pe piețele de export cu suportul Agenției de Investiții “Invest Moldova”, transmite MOLDPRES.

Proiectul de accelerare a exporturilor Creative Export a primit susținerea Agenției de Investiții. Parteneriatul permite posibilitatea de înregistrare în program a altor 15 companii din domeniile agroalimentar, fashion și creative. Inițial, programul a fost lansat drept o inițiativă de accelerare a exporturilor doar pentru afacerile din industria creativă, susținut de proiectul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) ”Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade) cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii.

În cadrul programului, beneficiarii vor avea acces la o platformă de educație în domeniul dezvoltării exporturilor și vor obține un pitch deck — cartea de vizită a companiei în format digital, care poate fi transmisă potențialilor parteneri. Participanții vor beneficia de sporirea cunoștințelor și abilităților practice pentru pregătirea de export (analiza pieței de export, adaptarea proceselor de business pentru export etc.). Alt aspect important vizat în program este fortificarea capacităților de stabilire a parteneriatelor de afaceri pe o piață internațională.

„Un antreprenor are la dispoziție 30 de secunde pentru a atrage atenția unui potențial client ori investitor. Dacă el nu cunoaște cum să își prezinte produsele și să arate prin ce este diferit de competiție, încheierea unor parteneriate devine o provocare. Am lansat acest program pentru a ajuta afacerile mici cu potențial de export să își împacheteze ofertele, contribuind, astfel, la creșterea șanselor de încheiere a unor contracte avantajoase pentru ambele părți”, susţine Viorica Cerbușca, directoarea centrului Artcor, la inițiativa căreia a fost creat programul.

În perioada octombrie-decembrie, participanții vor beneficia de acces la platforma online de educație în domeniul dezvoltării exporturilor; pregătirea companiei pentru prezentările B2B, prin intermediul sesiunilor de mentorat ş.a.

Creative Export este un program realizat de Centrul Industriilor Creative Artcor prelungit cu susținerea Agenției de Investiții “Invest Moldova”, lansat în cadrul proiectului PNUD ”Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade) cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii. 

Foto: Artcor 

 

img21007488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!