ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgaria și România sunt cele mai puțin vaccinate și cu cele mai multe decese țări din UE

14:54 | 08.10.2021 Categorie: Externe

Londra, 8 oct. /MOLDPRES/. Bulgaria și România ocupă primele două locuri în Europa la decese de Covid-19. Potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, cele două țări au cele mai mici rate de vaccinare din Europa, relatează MOLDPRES cu referire la G4 media.

În 7 octombrie, Bulgaria a înregistrat 12,9 decese la un milion de locuitori, iar România – 11,21 la un milion de locuitori.

În fața celor două, au înregistrat mai multe decese la un milion de locuitori doar câteva țări cu populații foarte mici – Grenada, Bahamas, Lesotho, Surinam.

Miercuri, 6 octombrie, România a înregistrat un număr record de decese de la începutul pandemiei – 328, iar joi au fost raportate alte 263. Vineri, 8 octombrie au fost declarate  357 de decese COVID în ultimele 24 de ore, fiind un record absolut de la începutul pandemiei. A fost raportate și 28 de decese anterioare și 13.854 infectări noi.

Bulgaria și România au cele mai mici rate de vaccinare anti-COVID din Europa, cu 19% și, respectiv, 28% din totalul populației, conform Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC).

Foto: nbcnews.com

img21007507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!