ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandr Stoianoglo va sta 30 de zile în arest la domiciliu

18:50 | 08.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile. Decizia a fost adoptată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, comunică MOLDPRES.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că a Stoianoglo este cercetat pe cinci capete de acuzare. „Stoianoglo este învinuit în cinci infracțiuni extrem de grave pentru care legea prevede pedeapsă cu închisoare. S-a constatat în cadrul urmăririi penale că dumnealui a favorizat un grup criminal organizat, cred că nu este cazul să spun ce grup, este grupul condus de Veaceslav Platon care i-a ajutat să revizuiască o hotărâre de judecată definitivă, să scape de închisoare, să evite înaintarea bănuielilor pe anumite capete de acuzare, să pună în aplicare alte scheme infracționale, care deja sunt implementate și sunt în fază incipientă”, a declarat Furtună.

Astăzi, avocații lui Stoianoglo au cerut recuzarea judecătorului care urma să examineze demersul depus de procurorul pe caz, Victor Furtună, această însă a fost respinsă.

Tot astăzi mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei, iar câțiva deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au depus o scrisoare de garanție pe numele lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut acum două zile chiar înainte a susține un briefing.

img21007513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!