ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Qatar pledează pentru intensificarea relațiilor bilaterale

19:02 | 08.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut astăzi o discuție cu Hamad Rashid Al-Athba, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Au fost abordate posibilitățile de avansare a cooperării bilaterale pe mai multe dimensiuni, în special în domeniul comercial-economic, dar și atragerea investițiilor qatariene în Republica Moldova.

“Mizăm pe susținerea Statului Qatar în implementarea proiectelor comune și încurajăm participarea investitorilor în țara noastră pentru ca împreună să valorificăm posibilitățile de schimburi comerciale și oportunitățile de cooperare economică”, a menționat Igor Grosu.

În acest sens, oficialii au discutat și despre posibilitatea semnării unui tratat de evitare a dublei taxări între Moldova și Qatar, dar și despre liberalizarea vizelor turistice, fapt care ar duce la creșterea numărului de vizite în Moldova a turiștilor și potențialilor investitori qatarieni.

Hamad Rashid Al-Athba a confirmat deschiderea Statului Qatar de a impulsiona relațiile cu Republica Moldova și de a promova oportunitățile de investiții în Moldova.  

În context, oficialii au pledat pentru crearea unui grup de prietenie la nivel legislativ dintre Parlamentul Republicii Moldova și Consiliul Consultativ al Statului Qatar, în scopul promovării inițiativelor comune.  

Președintele Parlamentului a mulțumit Guvernului Statului Qatar pentru sprijinul oferit țării noastre, prin acordarea asistenței umanitare, destinată îmbunătățirii serviciilor sistemului medical, mai cu seamă în combaterea pandemiei Covid-19.

Foto: Parlament

img21007514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!